Domů » Aktuálně

Aktuálně: Alain Resnais připravuje nový film

Alainovi Resnaisovi je letos již osmdesát osm let, ale rozhodně to nevypadá, že by měl nějakou potřebu odpočívat. Minulý rok uvedl na festivalu Cannes v Hlavní soutěži svůj snímek Wild Grass s romanticky laděnou zápletkou o ztrátě jedné peněženky a jejím nálezci, který se rozhodne jí vrátit zpět do původních rukou. Film si získal poměrně optimistické ohlasy, ale přesto se na něj v kontextu loňské nabité soutěžní sekce tak trochu zapomělo.

Resnais se však zatím cítí plný energie, a tak začíná připravovat svůj další film. Jeho název bude Vous N’avez Encore Rien Vu (You Haven’t Seen Anything Yet) a jeho děj bude založen na divadelní hře Eurydika, kterou napsal moderní klasik francouzské literatury Jean Anouilh. Jde vlastně o moderní převyprávění prastarého Orfeova mýtu, tentokráte však zasazeného do roku 1930, kdy Orfeus a Eurydika společně cestují po světě v potulném divadelním spolku. Jejich šťastný vztah však začne ničit Orfeova žárlivost.

Převedení divadelní hry do filmového scénáře bude mít na starosti Resnais spolu s Laurentam Herbietem, který s ním již spolupracoval i na Wild Grass. Produkovat bude za společnost F Comme Film Jean-Louis Livi, jenž se v minulosti podepsal například pod Audiardův film Čti mi ze rtů.

Alain Resnais je jedním z režisérů bývalé Francouzské nové vlny, která na sebe strhla celosvětovou pozornost na přelomu padesátých a šedesátých let. Patřil k takzvanému „jádru“ tohoto spontánního hnutí, kam patřili i režiséři jako Francois Truffaut, Jean-Luc Godard, Eric Rohmer, Claude Chabrol a Jacques Rivette (zajímavé je, že většina z nich je stále ještě aktivní a natáčejí své filmy). Resnais na sebe upozornil především vizuálně uhrančivými snímky Hirošima, má láska a Loni v Marienbadu.

Zdroj: Ioncinema.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 19. 7. 2010 ve 21.34 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.