Domů » Aktuálně

Trailer a novinky: The Social Network

Okolo snímku The Social Network se toho událo v poslední době mnoho. Pokud čtete naše bleskovky, už jste se mohli něco dozvědět. Zde vám nabízíme přehled toho najzajímavějšího na jednom místě.

Tento nový projekt Davida Finchera (Sedm, Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný příběh Benjamina Buttona) je adaptací knihy The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, A Tale of Sex, Money Genius and Betrayal a má pojednávat o zakladatelích dobře známé sociální sítě Facebook (o povaze zápletky se více dozvíte v našem starším článku – zde).

Do hlavních rolí byli nakonec obsazeni především neznámí herci – Jesse Eisenberg (Zombieland), Brenda Song , Justin Timberlake (slavná pop star a herec, hrál již v Alpha Dog a dalších), Andrew Garfield (Imaginárium Dr. Parnasse, I’m Here), Rooney Mara a Armie Hammer.

Hudbu k filmu nakonec složil Trent Reznor s pomocí svého stáleho spolupracovníka, Atticuse Rosse. Trent Reznor je muž stojící za inudstriálními projekty Nine Inch Nails a How to Destroy Angels. Reznorova spolupráce s Fincherem započala s filmem Sedm, kdy Fincher použil bez povolení nahrávací společnosti remixovou skladbu Closer (Precursor) k doprovodu úvodních titulků. Reznorovi se film líbil a tak namísto toho, aby skončili s Fincherem u soudu se z nich stali přátelé. Fincher později natočil pro Nine Inch Nails na oplátku videoklip ke skladbě Only. Trent Reznor byl také jedním z prvních lidí, co film viděli a okomentoval ho slovy „really fucking good. And dark!“.

Poslední informací, co vám přinášíme, je fakt, že The Social Network bude prvním filmem natočeným i promítaným ve 4K. 4K je rozlišení filmového obrazu (4096×2160), které nabízí dvakrát detailnější kresbu než nejrozšířenější standard 2K. Aby mohl Fincher této kvality dosáhnout, musel film natáčet na nové RED kamery. Bohužel, technologie 4K je natolik náročná, že se dá počítat s tím, že se film v drtivé většině českých kin film objeví pouze ve kvalitě 2K.

Zde vás již čeká teaser trailer, který toho bohužel příliš neprozrazuje. Upoutávka je dosti atypická a pokračuje v koncepci odkládání zvěřejnění jakéhokoli záběru z filmu, kterou marketing The Social Network rozvíjí, a to i přesto, že do premiéry filmu už zbývá pohých pár měsíců (datum premiéry je stanoveno na 1.10 ve světě, 4.11. u nás).

Teaser trailer:


Zdroje: www.thesocialnetwork-movie.com, www.theninhotline.com, www.firstshowing.net

Doporučujeme

Jeden komentář

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 4. 7. 2010 ve 13.47 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.