Domů » Festivaly

Cannes 2010: Festival zahájil film Robin Hood

Dnes večer byl zahájen 63. ročník Filmového festivalu v Cannes snímkem Robin Hood režiséra Ridleyho Scotta, který se představil jako nesoutěžní snímek. Přehlídka potrvá až do 23. května a o Zlatou palmu se letos uchází celkem devatenáct snímků (podrobný seznam naleznete zde). Česká republika v soutěži nemá (již tradině) zastoupení.

Hlavní roli ve známém příběhu zbojníka z dob krále Richarda Lvího srdce si zahrál Russell Crowe, po jehož boku se objevili Cate Blanchett, Josh Brolin či Francouzka Léa Seydoux. Crowe se v Cannes představil již potřetí – v roce 1995 prezentoval film Rychlejší než smrt (režie Sam Raimi) a v roce 1997 přijel na festival s L.A. – Přísně tajné režiséra Curtise Hansona. Režisér Ridley Scott se se svým snímkem dostal na festival téměř dvacet let po uvedení jeho Thelmy a Louise v Nesoutěžní sekci roku 1991.

O předání hlavní ceny bude letos rozhodovat porota složená z režiséra Tima Burtona, který je předsedou, ředitele Muzea filmu Alberta Barbery, herečky Kate Beckinsale, scénáristy Emmanuela Carrereho, herce Benicia del Tora, skladatele Alexandra Desplata, režisérů Victora Ericeho a Shekhara Kapura a  herečky Giovanny Mezzogirno.

Na festival by během příštích dnů měli dorazit další filmoví tvůrci a herci, jako například Johnny Depp, Brad Pitt či režisér Woody Allen, který zde v mezinárodní premiéře uvede svůj nový film You Will Meet A Dark Tall Stranger.

Zdroj: www.festival-cannes.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 12. 5. 2010 ve 22.29 a zařazen do kategorie Festivaly ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.