Domů » Aktuálně

Aktuálně: Almodóvar připravuje nový film s Banderasem

Pedro Almodóvar chystá nový film s názvem La Piel Que Habito (Kůže, v níž žiji), volnou adaptaci románu Mygale (Sklípkan) Thierryho Jonqueta. Snímek s hororovými prvky bude vyprávět příběh chirurga, který se pomstí muži za znásilnění jeho dcery. Režisér ohlásil natáčení již v roce 2002, kdy chtěl do hlavních rolí obsadit Penelope Cruz  a Antonia Banderase. Scénář byl ale mnohokrát přepisován a postava, jíž měla Cruz ztvárnit, z něj zmizela. Banderas se objeví v roli velmi brutálního muže, pravděpodobně zmiňovaného chirurga. Další obsazení nebylo doposud zveřejněno.

Film by se měl natáčet během léta ve Španělsku a jeho domácí premiéra je plánovaná na jaro 2011, jíž bude následovat mezinárodní uvedení na festivalu v Cannes. La Piel Que Habito bude, jako všechny Almodóvarovy snímky, vyroben produkční společností El Deseo, jíž vlastní režisér společně s bratrem Agustinem. Koprodukčně se bude podílet americké studio Universal.

Antonio Banderas spolupracoval s Almodóvarem naposledy před dvaceti jedna lety na snímku Spoutej mě o psychicky narušeném muži, který se snaží násilím donutit svou bývalou milenku ke společnému soužití.
Posledním Almodóvarovým filmem jsou Rozervaná objetí, jež byla uvedena v soutěžní sekci na loňském festivalu v Cannes, ale nedočkala se příliš přívětivých recenzí.

Zdroj: variety.com

Doporučujeme

2 komentářů

  • [...] Do Cannes se tedy vrací Pedro Almodóvar se snímkem The Skin that I Live In (více zde, zde a zde), Paolo Sorrentino s This Must Be The Place (novinky zde, zde a zde), Lars Von Trier s [...]

  • [...] Svůj nový snímek by měl již tradičně představit i Pedro Almodóvar. The Skin That I Inhabit natáčel v průběhu tohoto roku s Antonio Banderasem v hlavní roli. Původně se ve filmu měla objevit i Almodóvora spřízněná duše Penelope Cruz, její postavu však při přepisovanání scénáře nakonec odstranil. Příběh filmu volně vychází z knihy Thierra Jonqueta, jejíž hlavní hrdinou je nekompromisní otec, který se rozhodne pomstít muži, který znásilnil a následně zavraždil jeho dceru. Almodóvar se v rozhovorech netajil svým nadšením pro tento projekt, obzvlátě když by měl svou koncepcí výrazně vybočit z estetiky předchozích děl. Lze očekávat, že zde bude zrušena plánovaná únorová premiéra a první veřejná projekce se tak uskuteční až v rámci festivalu Cannes. O snímku jsme v minulosti informovali již zde. [...]

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 5. 5. 2010 ve 23.57 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.