Domů » Aktuálně

Aktuálně: Lynne Ramsay začíná natáčet svůj třetí celovečerní film

Jedna z předních britských režisérek Lynne Ramsay se v těchto dnech pouští na americké půdě do natáčení svého dalšího snímku s názvem We Need to Talk About Kevin. Po osmileté pauze, během níž namísto festivalových snímků točila především hudební videoklipy, se tak vrací k režii celovečerního filmu.

Dlouhá pauza mezi jejími díly však nebyla způsobená leností autorky pustit se znovu do náročné produkce. Ještě před schválením projektu We Need to Talk About Kevin v roce 2004 (od té doby až dosud pracovala na scénáři) totiž chtěla převést na plátno v té době ještě rozepsanou a nepublikovanou knihu Pevné pouto Alice Sebold. Film pod její režií dostal zelenou a měl se natáčet pod společností Film4. Jenže kniha se brzy stala bestsellerem a film dostal hned patinu projektu, na kterém by se mohlo vydělat poměrně dost peněz, pokud by se ovšem dokázal prodat mainstreamovému publiku. Osobitá vize Lynne Ramsay šla tudíž do koše a vyměnilo se i vedení společnosti, do jehož čela se postavila nová ředitelka Tessa Ross. Ta režisérku od projektu odstavila a nakonec látku předala Peteru Jacksonovi (jehož interpretace od začátku roku brázdí českými kiny).

Lynne Ramsay se zřejmě tentokrát rozhodla předejít podobnému fiasku a zaštítit svůj film dostatečně známými jmény. We Need to Talk About Kevin bude tedy produkován pod trojicí osobností Jennifer Fox (Michael Clayton, Informátor), Luca Roega (Pavouk) a Roberta Salerna (21 gramů). Výkonnými producenty pak bude například Steven Soderbergh, Christine Langan či Tilda Swinton. Ta se objeví i v jedné z hlavních rolí spolu s Johnem C. Reillym (Magnolia, Chicago) a Erzou Miller (City Island).

Děj filmu vychází ze stejnojmenné literární předlohy Lionela Shrivera. Ta vypráví o sotva šestnáctiletém chlapci, který jednoho dne vezme do rukou zbraň a zavraždí ve škole několik svých spolužáků. Událost podobná neblaze proslulému Kolumbijskému masakru je vyprávěna z pohledu matky náctiletého pachatele, která se snaží přijít na to, kde udělala ve výchově svého syna chybu. Román byl je napsán formou dopisové korespondence, kterou mezi sebou vede matka spolu se svým rozvedeným mužem, a je tedy otázkou, zda a jakým způsobem bude tento aspekt subjektivního vypravěče ve filmu zohledněn.

Lynne Ramsay je jednačtyřicetiletá režisérka ze Skotska. Už svým prvním krátkým filmem Small Deaths na sebe mezinárodně upozornila a získala za něj Cenu poroty na festivalu v Cannes. Oba její celovečerní snímky Ratcatcher a Morvern Callarová získaly taktéž nadšené festivalové ohlasy. Ramsay patří mezi přední britské „autorské“ režisérky současnosti – hned vedle Andrey Arnold a Sally Potter.

Zdroj: movieweb.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 4. 5. 2010 ve 3.16 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.