Domů » Aktuálně

Aktuálně: Frances McDormandová a Sean Penn pod režijní taktovkou Paola Sorrentina

Překvapující březnová zpráva, že v Transformers 3 se po boku Joshe Duhamela objeví John Malkovich a Frances McDormandová, mnoho filmových milovníků rozhodně nepotěšila. Záhadou je především jak se režisérovi Michaelovi Bayovi podařilo přesvědčit McDormandovou, která se velkorozpočtovému spektáklu (pokud pomineme slabý Aeon Flux, 2005) dosud nikdy neupsala.

Mnohem radostnější novinkou je obsazení držitelky Oscara za thriller Fargo (1996) do nového filmu italského režiséra Paola Sorrentina, pro nějž bude snímek anglicky mluveným debutem. Poprvé se o projektu nesoucím název This Must Be the Place (Tohle musí být to místo) [což byl mimochodem pracovní název posledního filmu Sama Mendese Away We Go (2009) - jde však čistě o shodu okolností] hovořilo během loňského festivalu v Cannes, kdy herec Sean Penn ohlásil tvůrčí pauzu. Penn tehdy s odůvodněním, že chce více času věnovat své rodině, oznámil odchod ze dvou připravovaných projektů, aby se k jednomu z nich posléze opět vrátil (více zde). Svoji účast v This Must Be the Place každopádně již tehdy potvrdil a proto stále platí, že se představí v roli bohaté rockové hvězdy ve středních letech, kterou nuda života ve výslužbě zavede k jiným, než hudebním cílům. Rozhodne se najít do USA uprchnuvšího nacistického zločince, který má na svědomí smrt jeho otce.

V jaké roli se objeví McDormandová, není dosud známo; mezi hlavní postavami – pravděpodobně v roli bývalého příslušníka SS – by však každopádně neměl chybět Toni Servillo. Toho se Sorrentinem pojí četné spolupráce, z nichž připomeňme alespoň výborného Božského (2008), za nějž získal režisér cenu poroty v Cannes a Servillo Evropskou filmovou cenu pro nejlepšího herce.

V současné době producenti vyhledávají lokace v Irsku, kde by se film This Must Be the Place měl začít natáčet toto léto, nejspíše v srpnu. Na plátnech kin tak snímek bude k vidění nejdříve v roce 2011.

Zdroj: Theplaylist.blogspot.com

Doporučujeme

Jeden komentář

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 15. 4. 2010 ve 6.06 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.