Domů » Aktuálně

Aktuálně: Fincherovým dalším projektem je snímek Muži, kteří nenávidí ženy

David Fincher

S americkými  remaky evropských, především severských filmů se poslední dobou roztrhl pytel. Čeká nás americké ztvárnění filmu Ať vejde ten pravý, v našich kinech již delší dobu běží Bratři. Remaku úspěšného švédského snímku Muži, kteří nenávidí ženy, který se letos v červenci objeví i v českých kinech, se zhostí David Fincher (Klub rváčů, Sedm, Zodiac, Podivuhodný příběh Benjamina Buttona), který tak ruší plány s projektem Pawn Sacrifice.

Původní film je adaptací prvního dílu úspěšné románové trilogie a vznikl ani ne před rokem. Thriller sleduje ekonomického novináře Mikaela a hackerku Lisabeth při jejich pátrání po neteři strojírenského magnáta, která zmizela před čtyřiceti lety. Jak se noří čím dál tím více do minulosti, objevují věci, které jim měly zůstat utajeny. Film se dočkal dobrého přijetí u diváků i kritiky, chválena je jak jeho zápletka, tak herecké výkony a režisérské uchopení (které nenese výrazný autorský rukopis).

Americký remake nejspíše ponese béčkově znějící název Girl With the Dragon Tattoo, do češtiny přeložitelné jako „Dívka s dračím tetováním“ (pojmenování odpovídá americkému distribučnímu názvu švédského originálu), o jehož změnu se doufejme Fincher zasadí. Některé zdroje mluví o tom, že by film měl být spíše než remakem novým pohledem na román, pravda je ale zatím neznámá – nicméně pochybuji, že by se tak kreativní a osobitý tvůrce jako David Fincher, první a jediný režisér pracující pro společnost Sony, který má právo finálního střihu, nechal najmout na čistě řemeslnou práci na remaku.

O produkci filmu se postará Scott Rudin, scénář píše Steve Zaillian (Schindlerův seznam, Hannibal, Gangy New Yorku, Americký gangster). Do hlavní role hackerky Lisabeth jsou zvažovány dvě herečky – Carey Mulligan (Škola života – za dva týdny v kinech) a Kristen Stewart (Fincherův Úkryt, Twilight sága). Pokud půjde vše podle plánu, natáčet se začne již na konci tohoto roku – v září či říjnu.

Trailer původní, ŠVÉDSKÉ verze filmu:

Zdroj:firstshowing.net


Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 2. 4. 2010 ve 18.30 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.