Domů » Aktuálně

Aktuálně: Shrnutí novinek okolo Aronofského nových projektů

Darren Aronofsky (Rekquiem za sen, Wrestler) má v plánu celkem dva projekty. Okolo obou se v poslední době objevila v tisku řada nových informací.

Black Swan („Černá labuť“) bude psychologickým thrillerem. Zkušená baletka Nina, ztvárněná Natalií Portman (Leon, V jako Vendeta, Goyovy přízraky), se uchází o hlavní roli v newyorské adaptaci slavného baletu Labutí jezero. Na obzoru se ale objevuje nebezpečná rivalka Lilly (Mila Kunis, známá jako hlas Meg Griffin z Family Guye, hrála ve filmech jako Maxe Payne či Kniha přežití), která je ale možná pouhým váplodem Nininy fantazie.

O zápletce filmu toho není zatím známo příliš mnoho (tedy až na to, že by měl Black Swan obsahovat otevřenou sexuální scénu mezi Ninou a Lilly, tedy Natalií Portman a Milou Kunis), a to i přesto, že film se již v současnosti natáčí.

Snímek má vskutku hvězdné obsazení a mimo již zmíněných hereček se v něm objeví také Vincent Cassel (Veřejný nepřítel č. 1, Dannyho parťáci 2) a Winona Ryder (Vetřelec 4: Vzkříšení, Star Trek).

O hudební doprovod filmu se nepostará nikdo jiný než Aronofskyho dvorní skladatel Clint Mansell, který s Darrenem spolupracuje již od jeho počátků v . Mansell se nechal slyšet, že by rád využil pouze motivy vypůjčené z původního Čajkovského baletu Labutí jezero. Jestli ale k realizaci tohoto nápadu nakonec dojde není jisté, jelikož Mansell si zatím podle vlastních slov pouze pohrává s pár nápady.

Black Swan má produkční rozpočet 10-12 miliónů dolarů a v kinech by se mohl objevit již tento rok, ale vzhledem k faktu, že Black Swan bude po minimalistickém Wrestlerovi nejspíše Aronofského návratem k promyšlené estetice se dá očekávat, že postprodukční práce zaberou více času, než se původně očekávalo (informace o uvedení filmu v roce 2010 je již poměrně stará).

O Robocopovi, dalším Aronofskyho projektu, se nedávno stručně vyjádřil David Self, scénárista snímku. Potvrdil, že Darren na projektu stále pracuje (na internetu kolovala zvěst, že MGM chce po úspěchu Avatara přinutit Aronofského natočit film ve 3D, přičemž Aronofsky to odmítá a vyjadřuje se v tom smyslu, že by raději od projektu odstoupil, než aby Robocopa natočil ve 3D). Self se také ohradil vůči zprávám, že by film měl být pokračováním a označil ho za plánovaný „restart“ série.

Zdroje: firstshowing.net, comingsoon.net, slashfilm.com


Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 13. 2. 2010 ve 19.20 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.