Domů » Aktuálně

Trailer The Sentimental Engine Slayer

Kytarista a skladatel progresivně rockové formace The Mars Volta Omar-Rodriguez Lopez předvede na letošním ročníku Rotterdamského filmového festivalu svůj – pokud je řeč o komerční distribuci – debut The Sentimental Engine Slayer.

Omar-Rodriguez Lopez je velice plodný hudebník, který od roku 1996 stihl vydat třicet dva nahrávek, ať už jako sólový umělec, nebo člen The Mars Volta, At-the Drive-In či De Facto. Vyzkoušel mnoho hudebních stylů, od progresivního rocku po dub a noise. Sám říká, že svůj čas dělí mezi tvorbu hudby a filmů, přičemž žádný svůj film ještě nepředstavil širokému publiku a točil pouze „do šuplíku“ a pro blízké.

Pro The Mars Voltu (mimochodem, název kapely vznikl podle Cerica Bixlera-Zavaly, zpěváka kapely, spojením názvu planety a výrazu užívaného Fredericem Fellinim označujícím novou scénu po její změně) natočil Omar-Rodrihuez Lopez již několik videoklipů, přičemž ochutnávku singlu Cotopaxi si můžete přehrát pod tímto odstavcem, klip ke skladbě Asco Que Conmueve los Puntos Erógenos zde.

The Sentimental Engine Slayer bude vyprávět příběh mladého muže, ztvárněného samotným Omarem-Rodriguezem Lopezem, který se rozhodne odhalit rodinné tajemství (autorem scénáře je také Omar). Na internetu se sice objevilo více informací o zápletce, nicméně mnohé z nich si odporují, proto bude lepší na její shrnutí počkat až po premiéře. Jisté je ale to, že se příběh bude odehrávat v El Pasu, místě, kde Omar vyrůstal, a že ve filmu bude vystupovat i jeho bratr Marcel.

Podle upoutávek bude film po formální stránce využívat především sytých barev a častých nediegetických zvuků s typickým Lopezovým rukopisem. Omarova imaginace ve videoklipech bývá často přirovnávána k té surrealisty Alejandra Jodorwskyho, upoutávky ale naznačují odklon od takové praxe.

Výkonným producentem filmu je John Frusciante, dlouholetý Lopezův přítel a bývalý kytarista skupiny Red Hot Chili Peppers. Omar v několika interview vyvrátil, že by se Frusciante jakýmkoli způsobem podílel na hudební stránce filmu a upozorňoval čtenáře, že se nebude jednat o hudební film v jakémkoli smyslu.

Před pár hodinami se také na internetu objevil něco přes dvě minuty dlouhý výňatek z filmu, který naleznete pod tímto článkem společně s jeho upoutávkou.

Trailer:

Scéna z filmu:

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 31. 1. 2010 ve 17.34 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.