Domů » Aktuálně

Aktuálně: Vznikne počítačová hra podle Antikrista!

Je to tak, podle nejkontroverznějšího filmu letošního roku by měla vzniknout počítačová hra (hratelná také na PC). Vyjádřili se tak zástupci společnosti Zentropa Games (nejspíše odnože filmové společnosti Zentropa, kterou roku 1992 založil právě Lars von Trier a producent Peter Aalbæk Jensen). Hra má nést název Eden, stejně jak ve filmu nazývají postavy oblast okolo opuštěné chatrče, kde se odehrává většina děje.

Konkrétních informacích o hře je známo prozatím minimum, neexistují žádné in-game záběry, na internetu se objevil pouze jeden artwork a obal (na začátku tohoto článku), který zjevně pokračuje v biblické symbolice filmu. William Dafoe (filmový On) souhlasil s propůjčením svého hlasu pro potřeby hry. Eden se má odehrávat až po událostech zobrazených ve filmu. Cílem tvůrců je donutit hráče postavit se svým touhám a tomu, čeho se opravdu bojí – hororový charakter by tak měl zůstat zachován. Také mluví o revolučním propojení internetu a samotné hry, detaily ale odmítají prozradit. Hra by měla být zabírána z first-person pohledu – tedy pohledu z vlastních očí (imaginární kamera sedí na krku ovládané postavy).  Při navrhování se tvůrci nechali inspirovat především starou adventurou z roku 1991, Myst – nejprodávanější hrou do roku 2002, kdy ne její místou nastoupily The Sims. Tato legendární a nápaditá hra se odehrávala ve značně podivném světě, což nahrává atmosféře, kterou bychom od Edenu očekávali. Proslula svou schopností pohltit hráče a nabízela více možných konců.

Sám Lars Von Trier je fanouškem počítačových her, především survival hororové série Alone in the Dark (ze které proslulý Uwe Boll udělal filmový paskvil). Prý už déle koketoval s myšlenkou vytvořit hru a tak se mu teď plní menší sen.

Samozřejmě je otázkou, zda není cílem tvůrců pouze přiživit se na mediální bublině co se kolem Antikrista vytvořila. Pro skeptiky je tu snad největší možná záruka – finální produkt bude muset odsouhlasit sám von Trier, jinak se nikdy nedostane na pulty obchodů. Takhle to vypadá opravdu zajímavě…

zdroj: Cinematical

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 4. 12. 2009 ve 18.43 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.