Domů » Aktuálně

Aktuálně: Malickův Strom života poroste déle

Co sejde na nějakém roku (či letech), když připravujte film 30 let? Na podobnou otázku má Terrence Malick asi poměrně jasnou odpověď, zatímco stále stříhá svůj poslední snímek The Tree of Life, na němž začal pod názvem Q pracovat již v roce 1978. Strom života měl mít původně premiéru 25. prosince letošního roku, dle vyjádření Boba Berneyho ze společnosti Apparition Films, která je americkým distributorem filmu, bylo však toto datum „toužebným přáním“. Malick zůstává věrný své pověsti puntičkáře a již více než rok tráví ve střižně nad materiálem, který byl natočen na jaře 2008 v texaském Austinu. O konečné podobě snímku se toho mnoho neví, jasné je především hvězdné herecké obsazení v čele s Bradem Pittem (který roli převzal poté, co pár měsíců před svojí smrtí od projektu z neznámých důvodů odstoupil Heath Ledger) a Seanem Pennem.

Nyní je jasné, že v roce 2009 Strom života uveden nebude a s největší pravděpodobností se jeho premiéra neodehraje ani v lednu 2010 na filmovém festivalu Sundance. Mnohem pravděpodobněji uvidí rodinné drama o ztrátě nevinnosti diváci poprvé v květnu 2010 v Cannes. V plánu filmových premiér v České republice titul dosud nefiguroval, nezbývá než doufat, že canneská premiéra by ho tuzemským plátnům mohla zase o něco přiblížit.

Zdroj: indiewire.com, cinematical.com, ioncinema.com

Doporučujeme

2 komentářů

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 16. 10. 2009 ve 16.47 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.