Domů » Festivaly

LFŠ: První dny

Letošní LFŠ se nese v částečně jiném duchu než předchozí ročníky. V ulicích chybí obrovské davy, které v minulosti naplňovaly sály a divák tak nemusí čekat půl hodiny před začátkem projekce na prázdná místa (sál se většinou nakonec zaplní). Problém, který byl častým jádrem kritiky LFŠ je tak paradoxně vyřešen sníženou návštěvností.

Naopak organizační chaos je opět přítomen. Na informacích vás občas pošlou jiným směrem, než na který se ptáte, katalog je stále nedořešen (u popisu filmů se nedočtete kdy je dávají, v programu se zase nenalézají odkazy na stranu s popisem filmu, nepříjemné také je, že malý program, návštěvníkům nabízený zdarma, neobsahuje ani zkrácené popisy filmu – vlastnictví velkého katalogu či přístup k internetu je tak nutností).

Některé v katalogu chybějící informace (kupříkladu o způsobu překladu filmu – titulky, simultánní překlad) se naštěstí nacházejí ve filmových listech, které zbytek svého krátkého rozsahu naplňují především rozhovory s tvůrci či krátkými poznámkami k vybraným filmům/sekcím.

Pochvalu zaslouží samotný program festivalu a jeho rozvržení – téměř v každý projekční čas může i divák, který má již nakoukáno, nalézt film který stojí za shlédnutí. Projekce začínají na čas, a ani reklamní bloky či lektorské úvody nepřesahují únosnou délku. Večerní venkovní projekce naplňují spíše divácké hity, otrlým divákům festival nabízí nově půlnoční filmy – pornografické a béčkové hity (z těch nejslavnějších bylo již promítáno Hluboké hrdlo, naopak Texaským masakr motorovou pilou nás teprve čeká 31.7.).

Doporučujeme

Jeden komentář

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 26. 7. 2009 ve 11.52 a zařazen do kategorie Festivaly ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.