Domů » Aktuálně

Aktuálně: Prodej slovenských filmů v Cannes

Tři slovenské filmy se v Cannes dočkaly prodeje do zahraničí (díky společnosti Film Europe), což je pro slovenský film nebývalý úspěch (i přes oblibu například Slepých lásek se slovenská kinematografie nikdy nehonosila velkým počtem v zahraničí distribuovaných filmů). Jmenovitě se jedná o tyto snímky:

Ženy mého muže Ivana Vojnára (práva byla prodána pro Polsko a Řecko), které ještě neměli světovou premiéru, ta je stanovena na 25.6., u nás se ale objeví až 15.10., s výjimkou pro projekci v Karlových Varech.

Nedodržený slib Jiřího Chlumského (Polsko a Japonsko), film, který již vyhrál hlavní cenu na Los Angeles Jewish Film Festival. Snímek se stejně jako Ženy mého muže objeví na MFF Karlovy Vary. Premiéra v ČR je stanovena na 4.6., snímek má také již zaručného distribudtora v Severní Americe.

Nebe, peklo… zem Laury Sivákové (Polsko, zájem projevilo také Rusko). Ač se tento film již objevil ve slovenských kinech, českého distributora prozatím nemá.

K prodeji práv se vyjádřila Marta Lamperová, ředitalka společnosti Film Europe, která za dojednanými obchody stojí. Označila novou generaci slovenských filmařů za průbojnější a ocenila práci Slovenského filmového ústavu při propagaci filmů v zahraničí.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 1. 6. 2009 ve 23.30 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.