Domů » Aktuálně

Festivalový výhled na červen: tradiční Zlín, balkánský Vsetín a televizní Praha

Červen nabízí tři větší filmové akce. První je Film festival Zlín, největší mezinárodní festival filmů pro děti a mládež u nás. Druhou nadšenecký Letní filmový maraton ve Vsetíně, který opětovně potěší především příznivce kinematografie východní Evropy, třetí televizní festival Golden Prague. Všechny tři nabízí program určený pro jasně vymezené publikum.

Film festival Zlín (31.5. – 7.6.)

Mezi dny 31.5. a 7.6. se ve Zlíně odhraje mezinárodní festival filmů pro děti a mládež. Půjde již o 49. ročník, který chce své návštěvníky nalákat na naplněný program (každý den se promítá okolo 35 filmů), nízké ceny (dopolední projekce jsou zdarma, odpolední stojí 20 Kč) a výběr filmů z celého světa. Ve Zlíně tak bude možné shlédnout jak nedávno uvedené české snímky (Děti noci, Kozí příběh) a celosvětové hity (Milionář z chatrče), které se objevily v bežné české distribuci, tak velkou řádku u nás neuvedených perel kinematografie (včetně dokumentů) určené mladým. Pořadatelé připravili také široký doprovodný program, obsahující jak různé společné aktivity pro dětské návštěvníky festivalu, tak veletrh hraček a bezplatný hudební program (vystoupí Totální nasazení, Děda mládek Illegal Band, Petr Muk). Festival nabízí na svých stránkách možnost rezervace místa v jednom ze Zlínských hotelů.

oficiální stránky festivalu Zlín

Mezi 3.-4. červnem se v rámci Film festivalu Zlín odehraje také již několik let pořádaná mezinárodní soutěž etické reklamy Duhová kulička. Ta si dává za úkol prozkoumat problematiku vztahu dítěte a reklamy a poukázat na její možné výchovné účinky. Součástí Duhové kuličky je odborná konference a celodenní promítání tematicky zaměřených reklamních spotů.

oficiální stránky soutěže Duhová kulička

Letní filmový maraton Vsetín (11-14.6)

Program jedenáctého Letního filmového maratonu ve Vsetíně se již potřetí zaměří na balkánskou kinematografii. Většina uváděných filmů bude pocházet ze zemí bývalé Jugoslávie (nebude ale chybět ani starší jugoslávská tvorba), zejména pak ze Slovinska. Diváci se nevyhnou ani filmům v poslední době často zmiňované Nové rumunské vlny. Od soboty do neděle je v prostorách fkina Vatra naplánováno na dvacet projekcí. Festival nabízí ubytování ve vnitřní prostorách v ceně 30 Kč za noc, karimatku a spacák si ale musí návštěvník obstarat sám. Pro náročnější návštěvníky má na svých stránkách festival zveřejněný seznam vsetínských hotelů i s kontaktními údaji a cenou.

oficiální stránky Maratonu

Zlatá Praha (13-17.6.)

V prostorách paláce Žofín se odehraje již 46. ročník soutěžního mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha (festival se podle slov svých pořadatelů řadí k nejstarším a nejrenomovanějším televizním festivalům na světě). Již tradičně se zaměří na hudební a taneční televizní pořady. Program je rozdělen spíše než na sekce na bloky – obsahuje řadu „poct“ (bloků zasvěcených jednomu tvůrci), specializovaných bloků a často uzavřených konferencí. Divákům nabízí možnost individuálního prohlížení uvedených pořádu v rámci videotéky. Doprovodnému programu probíhá pouze jediný den, a to hned ten zahajovací. Nabízí kouzelnickou šou, řadu koncertů a dětský blok se vstupem zdarma. Zájemci o účast se musí registrovat zde a to do 31. května.

oficiální stránky Zlaté Prahy

Příští festivalový výhled očekávejte za necelý měsíc, těsně předtím, než začně ta největší festivalová žeň.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 26. 5. 2009 ve 19.52 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.