Domů » Aktuálně

Aktuálně: John Cameron Mitchell adaptuje divadelní hru

Jméno Johna Camerona Mitchella není u nás moc známé, za to jeho poslední film Shortbus má ještě v paměti kdekdo. Běžel jak na televizních obrazovkách, tak i v kinech (obyvatelé města Kolína ho mohou spatřit ve svém kině na konci měsíce) a celkem dost se o něm mluvilo. To především kvůli jeho explicitnímu zobrazování (homo)sexuálních scén, které dokázaly mnoho diváků pobouřit. Tématem nepřímo navázal na svůj režijní debut Hedwig and the Angry Inch z roku 2001. Už v něm rozebíral sexualitu a nejasnou orientaci. Jeho příběh se točí kolem chlapce Hansela, který se nechává přeoperovat na ženu – Hedwigu. Po neúspěšné operaci však zůstává jeho tělo hybridní, na pomezí obou pohlaví.

Mitchel by měl téma sexuality prozatím opustit a vrhnout se do adaptace divadelní hry Davida Lindsaye-Abaireho Rabbit Hole, která byla oceněná v roce 2007 Pulitzerovou cenou. Ta vypráví drama manželského páru, vyrovnávajícího  se se smrtí svého čtyřletého syna, způsobenou dopravní nehodou. Situace se však začíná zamotávat ve chvíli, když je vyhledá mladý řidič, jenž díky své neopatrné jízdě jejich syna zabil.

Adaptování hry do filmového scénáře zůstane na samotném autorovi předlohy, který má zkušenosti například z psaní scénářů pro animovaný film Roboti a Inkoustové srdce (což podle ohlasů není žádná sláva). John Mitchel je celým projektem nadšen a popisuje film jako „krásnou melancholii“. Film bude zřejmě do jisté míry vypovídat i o jeho vlastní zkušenosti se smrtí jeho mladšího bratra, podobného věku jako u chlapce v předloze.

V hlavních rolích manželského páru by se měla objevit Nicole Kidman (Dogville, Tlumočnice) a Aaron Eckhart (Děkujeme, že kouříte, Temný rytíř). Natáčení by mělo začít již tento červen. Mitchell by film rád dokončil do konce roku, aby ho mohl uvést na festivalu Sundance. Vypadá to, že tentokrát se bez kontroverze objedeme.

Zde se můžete podívat, jak o filmu Mitchell povídá.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 19. 5. 2009 ve 23.59 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.