Domů » Aktuálně

Aktuálně: Murakamiho Norské dřevo se dočká adaptace

Haruki Murakamiho román Norské dřevo (Norwegian Wood) dostane svou filmovou podobu. V pořadí jeho pátá kniha, vydaná v roce 2000 (českého vydání se dočkala o dva roky později) se stala také jeho komerčně nejúspěšnější. Režie se ujme vietnamský rodák žijící ve Francii Anh Hung Tran, který je znám především díky svému vysoce hodnocenému snímku ze začátku devadesátých let Vůně zelené papaje. Bude se tak snažit adaptovat knihu autora, o jehož dílech se často říká, že jsou nezfilmovatelné.

Román Norské dřevo analyzuje lidskou potřebu být s někým spojený a mít někoho na blízku (ať už fyzicky či psychicky). Hlavním hrdinou je mladík Tóru, který odchází studovat do Tokia (diskutuje se, do jaké míry je tato postava autobiografická). Jeho život je řadou samých vzestupů a propadů. Poté, co zemře jeho kamarád, sblíží se intimně s jeho přítelkyní Naoko. Ta ale zmizí a Tóru začne svůj život naplňovat známostmi na jednu noc. To všechno by ale mělo skončit, když dostane od Naoko dopis, ve kterém ho žádá, aby jí navštívil v léčebném zařízení, v němž se snaží vypořádat se svými psychickými problémy. Jejich další setkání však bude pro oba fatální.

Předem bych nerad vyspoileroval celý příběh, takže kdo se chce dozvědět více, určitě se z různých obsahů knih na internetu dočte jak by to celé mělo dopadnout. Jsem ale zvědav jak budou fungovat v tragickém a syrově odvyprávěném příběhu pěkné tvářičky mladých hereckých představitelů. V hlavních rolích by se totiž měl objevit Kenichi Matsuyama jako Tóru, Naoko bude hrát rozhodně známější Rinko Kikuchi (Babel, Bratři Bloomovi) a doplňovat je bude modelka ViVi fashion Kiko Mizuhara.

S premiérou se nepočítá dřív jak na podzim roku 2010.

Doporučujeme

2 komentářů

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 15. 5. 2009 ve 16.04 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.