Domů » Festivaly

Festival v Cannes zahájen

Včera byl v Grand Théâtre Lumière oficiálně zahájen šedesátý druhý ročník Filmového festivalu v Cannes. Na zahajovacím ceremoniálu se objevilo mnoho hvězd, jako například režisér Claude Lelouch nebo Tilda Swinton. Festival poprvé otevíral animovaný film, a to Up (režie Pete Doctor) z dílny Pixar, který půjde do českých kin 20.8.2009 pod distribučním názvem Vzhůru do oblak. Toto uvedení ukazuje na zvýšení vlivu animovaných snímků a technologií, díky nimž jsou tyto snímky vyráběny. Film je výjimečný nejen velice pozitivními ohlasy kritiky, ale také tím, že je 3D. Zástupci studia Pixar na tiskové konferenci k uvedení Vzhůru do oblak prohlásili, že v budoucnu budu jejich snímky výhradně ve 3D.

Zatímco festival nebyl ještě ani oficiálně zahájen, jeho obchodní část už se rozběhla. Během slavnostního večera byly ohlášeny již tři akvizice, dvě z toho pro Sony Pictures Classics. Distributor si vyjednal americká práva na nový film Michaela Hanekeho The White Ribbon, účastnící se hlavní soutěže, a na Coco Chanel & Igor Stravinsky, závěrečný film festivalu. Navíc IFC Films si, ještě před samotnou premiérou snímku, vyjednalo práva na nový film Cristiana Mungiua (4 měsíce, 3 týdny a 2 dny) Tales from The Golden Age.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 14. 5. 2009 ve 11.28 a zařazen do kategorie Festivaly ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.