Domů » Aktuálně

Aktuálně: McCarthyho Cesta na obzoru

Adaptace románu Cormaca McCarthyho The Road (Cesta) je v produkci už dlouho, zatím je však okolo očekávaného projektu ticho po pěšině. Původně se její premiéra měla stihnout ještě v minulém roce, aby na sebe před udílením Oscarů ještě dokázala upozornit. Postupem času se ale začaly šířit informace, že se postprodukce filmu prodlouží a tak Weinsteini přeložili premiéru na začátek dalšího roku. To se však ukázalo jako planý slib. Otázkou je, co mohlo postprodukci tak dlouho zdržet. Možná za to mohlo několik kritických ohlasů, které se po zkušební projekci pracovní verze filmu rozšířily po internetu. Přece jenom jde o McCarthyho nejznámější román, oceněný Pulitzerovou cenou, jehož zadaptování přináší mnohá úskalí. Filmové zpracování také musí ustát konkurenci, kterou mu předloni vytvořili bratři Coenové s výborným filmem Tahle země není pro starý. Zfilmovány byl i další McCarthyho román (All the Pretty Horses), který však neměl takovou publicitu a další adaptace se natáčí (Blood Meridian, Cities of the Plain). Nyní se zveřejnilo prohlášení, že premiéra filmu The Road by měla s definitivní platností proběhnout 16. října 2009.

Postapokaliptický příběh z blíže nespecifikované budoucnosti vypráví o cestě otce (Viggo Mortensen) a syna (Kodi Smit McPhee), kteří putují napříč zpustošenou Amerikou. Zničené města a vypálené krajiny jsou však útočištěm pro skupinky vyvrhelů a zločinců, kteří znamenají nepředvídatelné nebezpečí. V zemi nikoho je tak pánem všeho ten, kdo má zbraň. I přes otcův nabitý revolver jsou ale jejich vyhlídky nejisté, protože sami neví, co mají na konci své cesty čekat.

Režíruje John Hillcoat, kterého známe díky jeho předchozímu snímku The Proposition. Za hudbu by měli zodpovídat i jeho minulí spolupracovníci Nick Cave a Warren Ellis (jejichž soundtracky vždy stojí za to).

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 4. 5. 2009 ve 23.03 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.