Domů » Aktuálně

Aktuálně: David Lynch s novým projektem

David Lynch už dávno není tou výraznou osobností, bez níž by se žádná velká diskuze o filmu neobešla. V první polovině devadesátých let bylo jeho jméno poměrně hodně skloňováno a nejeden jeho film se mohl honosit pojmem kult. Kdo ale ví, co teď Lynch vlastně dělá? Od jeho posledního celovečerního snímku Inland Empire se toho o něm moc nenamluvilo. Lynch se stáhl kamsi do ústraní a vrátil se ke svým videoprojektům. V roce 2007  natočil Boat, pak přispěl svým krátkým filmem Absurda do povídkového filmu Chacun son cinéma a nakonec natočil středometrážní snímek More Things That Happened. A od té doby o něm nebylo ani slyšet.

Jeho nový projekt vychází z jeho videoděl a měl by být volně přístupný po internetu. Pod názvem Interview Project se schovává rozsáhlý dokument, který by měl mít snad i více než 120 dílů (o délce jednotlivých částí ale zmínka nepadla). A co, že to bude Lynch dokumentovat? Obyčejné lidi, které bude potkávat napříč svou cestou Amerikou. Bude jim především naslouchat a sledovat jejich vyprávění o jejich vlastních životních osudech, zkušenostech a přáních. Je tedy jasné, že pokud se každý dokumentarista snaží co nejvíce vyhnout tzv. „talking heads“ (mluvícím hlavám), Lynch jich naopak bude využívat jako hlavního estetického prostředku.

Jeho propagační video můžete nalézt níže. Nejprve nám David Lynch projekt uhekaným způsobem představí, v druhé půli pak zhruba ukáže jak by jednotlivé obrázky mohly vypadat. Nejzajímavější na celém projektu bude zřejmě zachycení povahových rysů jednotlivých vypravěčů a jejich vzájemné odlišení. A pak samozřejmě zachycení jejich tváří, které vypovídají samy za sebe…


DAVID LYNCH PRESENTS INTERVIEW PROJECT from interview project on Vimeo.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 3. 5. 2009 ve 0.23 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.