Domů » Festivaly

Anifest začal!

Osmý ročník festivalu animovaných filmů Anifest začal 1.května. V termínu 1-4. května probíhá v Třeboni, 7-10. května v Teplicích. Stále uvažujete o účasti, nebo vás alespoň zajímají největší lákadla festivalu? Čtěte dál!

Prezidentem festivalu je celosvětově uznávaný italský teoretik a historik animovaného filmu Giannalberto Bendazzi, autor knihy Cartoons, který pro Anifest připravil retrospektivu italských filmů. Anifest se prezentuje jako festival, který chce vzbudit u široké veřejnosti zájem o animovaný film a neopomenout při tom dětského diváka.

Budou zde promítány jak nové a u nás neznámé filmy, tak české (Krysař) a zahraniční (Farma zvířat) klasiky a současné divácké hity (Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka, Vall-I, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Valčík s Bašírem). Promítání filmů je rovnoměrně rozprostřeno na trvání celého festivalu a většina celovečerních filmů je promítána jak na jeho třeboňské tak teplické části.

Ta třeboňská je určena spíše odborné veřejnosti, pořádá se na ní mimojiné několik profesionálních dílen. V zámecké galerii se odehrává výstavu k filmům Jiřího Bárty. Pokračování festivalu v Teplicích se zaměřuje na amatérské publikum a rodiny, profesionální dílny nahradí dětské školičky, objeví se bloky zaplněné krátkými dětskými filmy (mimojiné večerníčky). Tato část festivalu také nabízí jedinečnou možnost shlédnout nejnovější trendy na poli stereoskopické animace (animace schopné tvořit u diváka užitím růzých obrazů pro každé oko dojem hloubky).

Samozřejmostí je existence mnoha soutěžních sekcí, přičemž filmy hlavní soutěže budou promítány jak v Teplicích tak Třeboni a návštěvníci festivalu budou mít možnost rozhodnout o udělení jedné ceny. Výsledky soutěží naleznete v aktualizované podobě tohoto článku krátce po skončení festivalu.

Pobyt na Teplické části festivalu vyjde bez ubytování na 300 Kč, studenty na 200 Kč, děti mladší 6 let mají pobyt zdarma. Jednodenní vstupenka vyjde na 100 Kč či 70 Kč se slevou.

Oficiální ozvěny festivalu proběhnou v Praze v Biu Oko, podrobnosti promítání ještě nejsou známy. Ozvěny minulého ročníku probíhaly také v Liberci, Děčíně a Teplicích.

oficiální stránky

Aktualizace (18.5.2009):

Výsledky třeboňské části festivalu

Výsledky teplické části festivalu

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 2. 5. 2009 ve 23.23 a zařazen do kategorie Festivaly ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.