Domů » Aktuálně

Aktuálně: Dekadentní Jeníček a Mařenka

Norský režisér Tommy Wirkola vzbudil letos pozornost svým mezinárodním debutem Dead Snow. Oživlí zombie náckové v něm útočili na skupinku studentů, skrývajících se v chalupě vysoko v horách. Na bílém sněhu pak krásně vynikaly stříkající proudy tmavé krve. Jeho předchozí celovečerní film Kil Buljo: The Movie byl zase svéráznou parodií na Tarantinův Kill Bill. Wirkola se tedy drží splatterovského či gore subžánru a v podobném duchu by se měl držet i jeho další projekt. A je stejně kontroverzní jako jeho předchozí projekty. Tentokráte by ústředními postavami měli být Jeníček a Mařenka.

Bohužel se toho o filmu zatím moc neví, projekt je totiž stále ve fázi přípravy. Jisté však je, že by se film měl odehrávat asi patnáct let po známém pohádkovém „incidentu“, kdy jen tak tak unikli ze spárů ježibaby. Teď se vrací a rozhodli se očistit pohádkový svět od všech podobných čarodejnic. Měli by jim k tomu pomoct ruční brokovnice a zásoba moderních hračiček. Wirkola však chce aby z filmu byla cítit jeho oldstylovitost. Že by se také chtěl svézt na podobné vlně jako to nedávno zkoušel Rodriguez s Tarantinem a jejich Grindhousem?

Často je z různých zdrojů slyšet přirovnávání projektu k filmům jako je Gilliamova Kletba bratří Grimmů nebo geniální britská komedie Soumrak Mrtvých. V každém ohledu se ale počítá, že to bude více nekompromisní, jak už název celého projektu napovídá: Hansel and Gretel: Witch Hunters.

Co si o tom myslíte nám klidně můžete sdělit do komentářů pod článkem.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 30. 4. 2009 ve 20.53 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.