Domů » Aktuálně

Aktuálně: Kodaňský festival debutujících režisérů zná vítěze

Koprodukční film Katalin Varga (Rumunsko/Velká Británie/Maďarsko, 2009) režiséra Petera Stricklanda vyhrál hlavní soutěž prvního ročníku dánského filmového festivalu CPH:PIX. Pravidla soutěžní sekce jsou poměrně neobvyklá – snímky kodaňské přehlídky musí být režisérským debutem. Porota skládající se z irského spisovatele a režiséra Aislinga Walshe, dánské herečky Iben Hjejle a britského filmaře Thomase Claye, ocenila u vítězného snímku originální přístup, vizuální podobu a přesvědčivé herecké projevy. Snímek Katalin Varga již získal cenu za neobyčejný umělecký počin na posledním Berlinale, kde zaujal porotu svou hudební stránkou. Druhá významná cena festivalu putuje do Kanady díky snímku It’s Not Me, I Swear (Kanada, 2009) Philippa Falerdeaua. Oba filmy obdržely dotaci na distribuci v Dánsku.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 29. 4. 2009 ve 0.43 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.