Domů » Aktuálně

Aktuálně: Rodriguezův Machete bude útočit na kina

Abychom nepsali neustále jen novinky o evropských tvůrcích, přesuneme se tentokrát na Západ. A jelikož jsme nedávno psali o Cannes, kde se to velkými jmény a ambiciózními „artovými“ snímky jen hemží, budeme se tentokrát držet pěkně při zemi a zabrousíme přesně do opačného žánrového spektra. Bude řeč o novém exploatačním, grindhouse filmu Machete, pod nějž by se měl jako režisér podepsat Robert Rodriguez.

Tenhle Texaský režisér je dobře znám i mezi mainstreamovými diváky a měl to štěstí, že jeho snímky se poměrně snadno dostávaly do široké kinodistribuce. Přesto zůstává výsostně nezávislý a své filmy točí ve své vlastní malé produkční společnosti Troublemaker studios s častou pomocí Weinsteinovských Dimension films. Nad svými filmy má plnou kontrolu a sám si je například i stříhá či skládá doprovodnou hudbu. Jeho filmy by se tedy daly brát jako vysoce autorské projekty, které nesou jeho výrazný osobitý rukopis . Nejznámnější je asi jeho mexická trilogie čítající tituly El Mariachi, Desperado a Kdysi dávno v Mexiku.

Netřeba ale dále profáního Rodrigueze popisovat. Pokud si vzpomínáte na jeho poslední film, který byl součástí projektu Grindhouse a jmenoval se Planeta Teror, určitě si vzpomenete, že na začátku filmu běžely trailery na fiktivní retro snímky. A jedním z nich byl i trailer na film Machete (pro osvěžení paměti můžete kliknout sem). Původně se uvažovalo pouze o natočení direct-to-dvd filmu, nakonec se ale rozhodlo, že film bude nasazen do kin. Rozhodně překvapivé rozhodnutí po té, co se Grindhouse stal komerčním propadákem. Pro potřeby traileru prý Rodriguez natočil čtyřicet minut filmu a tak mu zbývá dotočit něco málo přes polovinu, aby se dostal na celovečerní stopáž.

Zápletka zůstává stejná jako byla prezentována v traileru. Zasmušilého Mexikánce podrazí místní zkorumpovaný senátor a téměř se mu ho podaří zabít. Machete se tedy rozhodne pomstít a ukázat jim, že tentokráte nasrali špatného člověka. V hlavní roli se objeví Danny Trejo, se kterým Rodriguez již několikrát spolupracoval. Doufám, že ve filmu zůstane feeling starých, poškrábaných materiálů, které se co chvíli zaseknou a podobně jako v Planetě Teror se podaří zkombinovat staré způsoby s novými a vznikne podobně osvěživý koktejl plný usekaných končetin.

Financování filmu si vezmou na starost Overnight Productions (zřejmě opět ve spolupráci s Rodriguezovou společností). Přesná data natáčení zatím nejsou známá, nicméně už teď se ví, že termín natáčení se bude překrývat s produkcí druhého dílu comicsové adaptace Sin City. Rodriguez ale tvrdí, že zvládne natočit oba filmy současně. Uvidíme…

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 25. 4. 2009 ve 1.16 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.