Domů » Aktuálně

Trailer The Girlfriend Experience

Nyní už víme, že Soderberghův nový film The Informant v Cannes nepoběží. Na New Yorském festivalu Tribeca mu však běží jeho o něco dříve dokončený film The Girlfriend Experience. Lidé v Magnolia Pictures se proto rozhodli vypustit první ukázku na světlo světa.

The Girlfriend Experience sleduje pět dní života mladé dívky jménem Chelsea, luxusní společnice pro bohaté osamělé muže na Manhattanu. Za jedno setkání vydělá desetkrát tolik co její přítel, který pracuje v zapoceném fitku. Stačí s klientem povečeřet a strávit spolu noc v pronajatém hotelovém apartmánu, aby měla dostatečný přísun peněz a budovala si tak pocit nezávislosti. Jenže nikdy nevíte kdo si vás po telefonu zavolá… Trailer zápletku moc nepoodkrývá a je spíše obrazovou koláží nejrůznějších scén z filmu. Do hlavní role obsadil Soderbergh pornohvězdu Sashu Grey,  pro níž je tato role celovečerním debutem (pokud samozřejmě nepočítáme erotické direct-to-video filmy). Tentokrát by ale měla ukazovat méně těla a více se pokoušet hrát s důrazem na svůj charakter. A podle prvních ohlasů to zvládá celkem dobře.

Je až podivné, že film, který by mohl diváka lákat svou kontroverzností, má ve výsledku ukázku tak nevýraznou. Není zde žádná gradace, zobrazované scény nemají k sobě navzájem žádné větší vazby a barvy jsou většinou šedivé a nevýrazné. Nenechte se ale zmást, protože podle komentářů, povalujících se v internetových kuloárech vypadá výsledný film vizuálně svěže a prý si i zajímavě hraje s nelineární narativní linkou. Nebyl by to Soderbergh, kdyby zase s něčím neexperimentoval…

Trailer k přehrání zde:

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 24. 4. 2009 ve 1.13 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.