Domů » Aktuálně

Aktuálně: Na Slovensku vzniká první slasher horor

Po přípravách trvajících od minulého léta padla 7. dubna první klapka nového slovenského nízkorozpočtového filmu Fabrika smrti: mladá krev. Přesná podoba scénáře je zatím tajná, tvůrci v čele s režisérem Gejzou Dezorzem se ale nechali slyšet, že půjde o čistokrevný slasher horor, kde je skupinka turistů ve Vysokých Tatrách vyvražďována psychopatickým vrahem. Film nebude podporován Ministerstvem kultury, ale skrze privátní zdroje. Cílovou skupinou budou pravděpodobně mladší diváci, soukromé firmy tak jistě reklamou naplní nabídnutý prostor, zejména při plánované propagaci v médiích.

První natáčecí lokace jsou ty z technického hlediska nejnáročnější – po přesunu z Vysokých Tater do bratislavských interiérů již štáb neočekává podobné komplikace jako v prvních dnech. Skupina tvůrců je vesměs neznámá. Většina z nich v minulosti pracovala v televizi – při tvorbě kratších hraných filmů, dokumentů, seriálů, show či videoklipů. Předběžnému hereckému obsazení bude z české perspektivy dominovat „Viki Cabadaj“ Jan Antonín Duchoslav (Sněženky a machři, Rafťáci aj.). Méně známá je Táňa Pauhofová (Čert ví proč, Indián a setřička aj.). Cílovou skupinu jistě potěší zatím blíže nespecifikovaná přítomnost slovenského rappera Rytmuse či televizní hvězdy Pyca.

Doufejme, že pokus (v českosloveském prostoru unikátní) o žánrový snímek neskončí dalším fiaskem ve stylu Panice na nic či Posledních plavek. Slovenská premiéra je naplánována na konec letošního roku. Pro další informace, fotografie z natáčení či ukázku z castingu lze navštívit oficiální stránky projektu http://furcafilm.sk/film/.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 21. 4. 2009 ve 21.18 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.