Domů » Aktuálně

Trailer Trierova Antichrista zvěřejněn

Dánský režisér Lars von Trier, známý svými provokujícími a novátorskými snímky jako Evropa, Prolomit Vlny či Dogville, vypustil na světlo světa trailer ke svému připravovanému psychologickému thrilleru/hororu Antichrist.

Mnoho lidí se obávalo, že Antichrist bude Trierovým komerčním pokusem, dlouhou dobu se totiž mělo za to, že film bude financován Hollywoodem. Dnes již ale s jistotou víme, že snímek bude evropskou koprodukcí za jedenáct miliónů dolarů (na filmu se finančně podílí i Trierova společnost Zentropa).

Film má vyprávět příběh páru, který se rozhodne vzpamatovat ze smrti dítěte v opuštěné boudě uprostřed rozlehlých lesů. Tam je samozřejmě  začnou obtěžovat neznámé nadpřirozené síly. Trier má s hororovým žánrem již zkušenosti ze seriálu Království,nicméně z traileru to vypadá, že tentokráte bude drnkat na klasičtější strunu.

Ten totiž napovídá, že Trier v tomto filmu ukáže svou formálně jemnější tvář – film je zachycen na kvalitní materiál, kompozice většiny scén je vyvážená, barvy jsou klasické, kamera se chová vcelku normálně… a naplní ji některými žánrovými klišé. Z poslední scény je ale zřejmé, že Trier neztratil chuť provokovat (i když kam se tahle hrabe na tu z Idiotů…).

Hlavní role ztvární slavný William Dafoe (Četa, Poslední pokušení Krista), který spolupracoval s Trierem již na Manderlay a Charlotte Gainsbourg, známé především z hlavní ženské role v Nauce o snech. V některých vedlejších rolích se objeví cvičená zvířata z České republiky.

Celosvětová premiéra filmu je plánována na 19. srpna tohoto roku ve Francii. Zatím každý Trierův nový snímek našel v České republice svého distrubutora a tak doufejme, že se z Antichrista nestane nečekaná výjimka.

Aktualizace 25.4.2009: Antichrist byl vybrán do hlavní soutěže o Zlatou palmu v Cannes.


Lars von Trier’s Antichrist – Official Trailer from Zentropa on Vimeo.

Doporučujeme

4 komentářů

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 20. 4. 2009 ve 22.30 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.