Domů » Aktuálně

Aktuálně: Lope de Vega ve filmu

Do přípravné fáze se dostává ambiciózní španělsko-brazilská koprodukce o známém španělském dramatikovi Lope de Vegovi. Tenhle velikán šestnáctého století údajně napsal na 2000 her a žádná současná učebnice literatury se bez zmínce o něm neobejde. Vaší pozornost si tento projekt ale získá spíše až poté, co zjistíte, kdo usedl na režisérskou stoličku. Je to brazilský rodák Andrucha Waddington, kterého mnozí možná již znají z Karlových Varů, kam přijel v roce 2006 uvést svůj film Dům v písčinách.

Jeho nový film by měl mít název Lope, ale můžete na něj narazit na internetu i pod podivným a neurčitým pojmenováním 14.  Sledovat by měl především období Vegovi rané tvorby a ačkoli mi nejsou informace o životě tohoto autora známy, Waddington říká, že jeho život byl přímo fascinující a to až do té míry, že pro neznalého by mohl působit příliš smyšleně.

Natáčet se začíná už 23.dubna na lokacích v Madridu a Maroku, kde štáb setrvá až do července. Dobrou zprávou je, že za kameru se postaví opět Ricardo Della Rosa, dlouhodobý Waddingtonův spolupracovník, jehož vizuální cítění je naprosto unikátní a nezapomenutelné. V hlavní roli se představí herecký debutant Alberto Amman.

Projekt vzniká pod produkcí tří španělských společností Antena 3 films, El Toro Pictures, Ikiru Films a brazilské Conspiraçao Filmes. Premiéra se plánuje v průběhu roku 2009.

Doporučujeme

Jeden komentář

  • [...] Léta očekávaný The Tree of Life Terrence Malicka se nakonec v soutěži neobjevil a podobně na tom jsou i filmy dalších režisérů, kteří mohli být svým jménem výborným tahákem. Postprodukci v současné době dotahuje do finále Sokurovův Faust, který se natáčel i v České republice (viz tato novinka), Ozonův Potiche (novinka zde), očekávaná filmová adaptace Murakamiho Norského dřeva od Tran Anh Hunga (novinka zde), nebo Waddingtonův Lope (novinka zde). [...]

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 20. 4. 2009 ve 22.10 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.