Domů » Aktuálně

Aktuálně: Co připravuje Sofia Coppola?

Před několika dny jsme mohli slavit pěkně kulaté sedmdesátiny Francise Ford Coppoly a dnes můžeme slavit znovu. Tentokráte však na účet jeho dcery Sofie Coppoly, která začala připravovat svůj nový film s názvem Somewhere (Odnikud někam).

Jde o její čtvrtý celovečerní film a měl by se nést na podobné vlně jako Ztraceno v překladu. Jen hotelový pokoj v Tokiu se změní na apartmán populárního Chateau Marmont v Hollywoodu. Hlavní linie se bude točit kolem herce, který si tyká s každou neřestí v okolí a potrpí si na nejrůznější excesy. Svůj život však bude muset přehodnotit poté, co ho nečekaně navštíví jeho jedenáctiletá dcera…

Mělo by jít opět o intimně pojatý příběh, který nebude šetřit svými poetickými kvalitami. Nebo to si od něj alespoň slibují lidé od Focus Features, pod nimiž film vzniká a s nimiž Sofia Coppola natočila již Ztraceno v překladu. Osobně si myslím, že ta holka má talent a niterné, vnitřně nabité scény natočit umí. Navíc, jak Coppolová dokázala se Ztraceno v překladu, dokáže přilákat i mainstreamové publikum a přinést do kapes producentů pěknejch pár dolarů (s rozpočtem 4 miliony dolarů vydělal film pouze v Americe 44 milionů a celosvětově pak 119!). Takový úspěch sice její další filmy zdaleka neměly (Smrt pannen se z kin nazaplatila a Marie Antoinetta se dostala do plusu jen díky zahraničí), potenciál má však Somewhere daleko větší.

V hlavních rolích se objeví Stephen Dorff, který neměl žádnou výraznou roli už ani nepamatuji, a malá „workoholička“ Elle Fanning.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 20. 4. 2009 ve 1.17 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.